Merdiven asansörleri sayesinde yaşlanmaya bağlı ağrılarla baş etme

Merdiven asansörleri sayesinde yaşlanmaya bağlı ağrılarla baş etme

Ah! Evet. Can sıkıcı acılar ve sancılar 40’lı yaşların başlarından itibaren yüzünü göstermeye başladı. Her zaman, “Sırtım acıyor”, “Bacaklarımı eğdiğim zaman dizlerim ağrıyor”, “Koşu mu? Hayır teşekkürler. “Demek millet, hepimizin trajedisini inkâr etmek istediğimiz kadar yaşlanmaktayız!

Yaşarken ne olur?
Yaşlanma, vücudumuzun çürümesi anlamına geliyor. Çürüyen kasların ağrı ve kemiklerin yaşlanmasıyla vücudun ağırlığını taşıması ve acısız bir şekilde angaje etmek için kullandığımız fiziksel aktivitelere katılması zorlaşıyor. 40’lı yılların başlarında, bel ağrısı içinde rahatsızlık hissediyoruz; koşu biraz acı verici ve merdiven kullanmak diz ve kalçalarda acıya sebep oluyor. Ağır nesneleri yerden kaldırmak Herkül gibi birisi için mükemmel bir görev gibi görünüyor ama onun gibi olmayanlar için ise çok zor.

Neden yaşlandıkça ağrılarımız artıyor?
Kas kütlesi ve kemik yoğunluğunu kaybetmeye başlıyoruz. Kas kaybı, gücümüzü ve dayanıklılığımızı azaltır. Uzun süreler boyunca güç gerektiren aktiviteleri tamamlamakta daha zorlanıyoruz.

Kemik yoğunluğunun kaybı, kemiklerin kırılgan hale gelmesine neden olur. Gevrek kemikler, ciddi düşme ve diğer kazalara neden olabilecek kırıkların potansiyelini arttırır. Kırıkların oluşmasını engellemenin bir yolu da engelli asansörü kullanmaktır.

Eklemler kıkırdak kaybeder. Eklemler arasındaki kıkırdak, eklemlerin hareket etmesi için bir yastık gibi çalışır ve aynı zamanda fiziksel aktiviteden dolayı eklemlere uygulanan darbe veya kuvvet emilir. Kıkırdak kaybolduğunda, kemiklerin taşlanması meydana gelir ve hareket aralıklarında azalmaya neden olur. Bunu önlemek veya geciktirmek için ise engelli merdiven asansörü kullanmanız tavsiye edilmektedir.

Daha az ağrı hissetmek için ne yapabiliriz?
Egzersiz, kaslar, eklemler ve kemiklerle ilgili sorunları yavaşlatmanın veya önlemenin en iyi yollarından biridir. Hafif egzersiz, haftada en az 3 kez güç, denge ve esneklik sağlayabilir. Egzersiz, artmış kemik yoğunluğuna katkıda bulunur.

Yeni bir egzersiz programına başlamadan önce mutlaka doktorunuzla konuşun.

Bol miktarda kalsiyum ile dengeli bir diyet uygulayarak yemek yemek önemlidir. Kadınlar osteoporoz nedeniyle, yeterli miktarda kalsiyum ve D vitamini almak için özellikle dikkatli olmalıdırlar.

Rampaları, merdivenleri aşmak için merdiven asansörü ve engelli asansörü modellerini ve diğer tıbbi dayanıklı ekipmanları kullanmayı düşünün.

Bu ekipmanlar, merdiven basamaklarında ve merdivenlerde yukarı ve aşağı doğru giderken ağrıyı azaltmakta veya ortadan kaldırmada yardımcı olabilir.

Özellikle koltuklu merdiven asansörleri sayesinde, ağrılarınızın azalmasında ciddi bir etkisi vardır. Tabi eğer tekerlekli sandalye kullanıyor iseniz, o zaman tercih etmeniz gereken kaliteli bir engelli asansörüdür.

LiftArt Merdiven Asansörleri ve Engelli Asansörleri Faydalı Bilgiler

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Eski Binalarda Engelli Asansörü İçin Rehber

  Eski binalarda engelli asansörü için rehber Engelli asansörünü sadece engelli mi kullanır? Eski bir…

5 ay ago

Engelli Asansörü Periyodik Bakımında Kampanya

Engelli asansörü de bir asansör çeşidi olduğu için belli zamanlarda bakımlarının yapılması zorunludur. Periyodik bakımları…

5 ay ago

Merdiven Asansör Periyodik Bakımında Kampanya

Merdiven asansör de bir asansör ve makine çeşidi olduğu için belli zamanlarda bakımlarının yapılması gerekmektedir.…

6 ay ago

Engelli Asansörü Kampanyası Nasıl Yapılır?

Engelli Asansörü Kampanyası Nasıl Yapılır? Bilindiği gibi engelli bireyler, günlük yaşamlarında birçok zorlukla karşı karşıya…

6 ay ago

Engelli Asansörlerinin Faydaları

Engelli asansörleri, tekerlekli sandalye kullananlar ile merdiven çıkmakta zorluk çekenler için evinizi daha erişilebilir ve…

7 ay ago

Yüksek Taşıma Kapasiteli Merdiven Asansörü

Yüksek Taşıma Kapasiteli Merdiven Asansörü Ağır Hizmet Seri Merdiven Asansörleri - Maksimum Ağırlıkta Taşıma Kapasitesi…

7 ay ago