Aqualift Havuz Asansörü
Havuz Asansörü Aqualift
Havuz asansörü, engelli, yaşlı, hasta ve fazla kilolu kişilerin havuz, deniz, göl veya benzeri yerlere yardımsız erişmelerini sağlayan bir asansör modelidir. Fizik tedavi havuzlarında, otel ve özel tesis havuzlarında, yüzme okullarında, iskelelerde, villa havuzlarında ve teknelerde kullanılır.
Aqualift havuz asansörü su ile çalışır
Aqualift Havuz Asansörünün çalışması için yalnızca düşük basınçlı suya ihtiyaç vardır. Şebeke suyunun basıncı (4-6 bar) ile 200 kg’a kadar olan bir kişiyi rahatlıkla kaldırabilmektedir.
Normal musluk suyu basıncı gereklidir. Denizden veya havuzun klorlu suyundan sağlanan basınçlı su UYGUN DEĞİLDİR.
Marka: Aqualift
Üretici: LiftArt
Menşei: Türkiye
Garanti süresi: %100 Türk malıdır ve 5 Yıl imalat ve montaj hatalarına karşı, 10 yıl yedek parça temini ve servis alabilmeniz açısından GARANTİLİDİR.
Portatiftir, taşınabilir.
Kapasite: 200 kg - 250 kg ve 300 kg (modele göre)
Model: AL-180 (Otomatik, 180 dereceye kadar kendisi döner)
Model: ML-360 (Manuel, 360 derece manuel olarak döndürülebilir)
Model: SL (Portatif havuzlar içindir, zemin üstü havuzlar için)
Model: DL (İskele içindir)
Model: YL-360 (Manuel model, üstü örtülen havuzlar içindir)
Teknik Özellikleri:
1. Su ile çalışır. 4 ile 6 bar arası su basıncı yeter. (Standart şehir şebeke su basıncıdır): Aqualift Havuz Asansörü’nün kaldırma yapabilmesi için düşük basınçlı su yeterlidir. Şehir şebeke suyunun basıncıyla (4-6 bar) dahi 200 kg kadar ağırlığındaki bir insanı kolaylıkla kaldırabilir.
2. Paslanmazdır. AquaLift’in tamamı paslanmaz ve sağlığı tehdit etmeyen malzemelerden üretilmiştir. Bu sebeple hijyeniktir. Yapısında kullanılan 304 ve 316 kalite paslanmaz çelik, teflon ve benzeri plastik malzemeler sayesinde sudan hiçbir şekilde etkilenmez. Uzun süre su içerisinde kalabilir.
3. Tek kişi kullanabilir. Aqualift’in AL modelleri ile havuza inmek ve havuzdan çıkmak için kesinlikle bir yardımcıya ihtiyaç duyulmaz. Aqualift Havuz Asansörü’nün kumandaları hem havuz dışından hem de içinden ulaşılabilecek noktalara yerleştirilmiştir. Ayrıca bu sayede havuza inmiş koltuğun havuz dışından çağrılması ya da havuz dışındaki koltuğun havuz içinden çağrılması mümkün olabilmektedir.
4. Dönüşü tam otomatiktir. Aqualift’in AL modellerinde koltuk, özel kılavuzlama sistemi sayesinde kendi çevresinde otomatik olarak döner ve havuza giriş çıkışın konforlu bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Bu sayede dönüş işlemi için bir başka yardımcıya ihtiyaç duyulmaz. Sipariş aşamasında dönüş yönü ve dönüş açısı tercihi yapılabilir.
5. Elektrik, pil, akü gerektirmez. Aqualift Havuz Asansörü, çalışmak için düşük basınçlı su dışında hiçbir enerjiye veya ek donanıma ihtiyaç duymaz. Çalıştırmak için su hortumunu Aqualift’e bağlamak yeterlidir. Elektrik gerektirecek herhangi bir sistemi olmadığından hem güvenli hem de sarfiyatsızdır. Daha az bakım gerektirir.
6. Portatiftir, alet kullanmadan takılıp, çıkartılabilir. Aqualift Havuz Asansörü, monte edildikten sonra hiçbir alet ve cihaz kullanmadan kolaylıkla yerinden çıkartılabilir. Tekerlekleri vasıtasıyla taşınabilir, depolanabilir ve gerektiğinde tekrar yerine takılabilir. Yerine takılması çok kolaydır.
AL-180
Otomatiktir. Taşma kanallı veya skimmer sistemli havuzlar içindir.
Havuza iniş ve havuzdan çıkış sırasında koltuk dönüş hareketini tamamen otomatik olarak gerçekleştirir. Bu sayede yardımcısız olarak da kullanılabilir. Koltuk dönüş açısı havuz kenar formuna göre değiştirilebilir Her tip havuz için uygundur.
ML-360
Manuel dönüşlüdür. Taşma kanallı veya skimmer sistemli havuzlar içindir.
Havuza iniş ve havuzdan çıkış sırasında koltuk dönüş hareketi kullanıcı ya da yardımcı tarafından yapılmalıdır. Genellikle yardımcılı kullanılır. Açı kısıtlaması yoktur. Bu sayede hem havuz içinde hem de dışında değişik açılarda iniş gerçekleştirilebilir. Her tip havuz için uygundur.
SL
SPA havuzları veya portatif havuzlar için uygundur.
Manuel modelin bir başka tipidir. Havuza iniş ve havuzdan çıkış sırasında koltuk dönüş hareketi kullanıcı ya da yardımcı tarafından yapılmalıdır. Genellikle yardımcılı kullanılır. Açı kısıtlaması yoktur. Bu sayede hem havuz içinde hem de dışında değişik açılarda iniş gerçekleştirilebilir. Daha çok yerden yüksek kenarı olan havuzlar ve portatif havuzlar için uygundur.
DL
Denizde kullanım içindir.
Deniz ve/veya tekneye ulaşabilmek için iskele ve teknelere monte edilebilen bir modeldir. Diğer özellikleri seçime göre AL ve ML modellerine benzemektedir.
YL
Manuel dönüşlüdür. Taşma kanallı veya skimmer sistemli havuzlar için uygundur.
Üstü örtülen havuzlar için kullanılır. Özellikleri ML modeli ile benzerlik göstermektedir.
Aqualift hakkında;
LiftArt ilk havuz asansörünü 2004 yılında üretmeye başlamış, iki yıllık testlerin sonucunda 2006 yılında ilk ürününü satışa sunmuştur.
Bir çok önemli tesis havuzlarında Aqualift kullanmaktadır. Lütfen Aqualift bulunan tesisleri sorunuz.