Neden Çift Motorlu Merdiven Asansörü
Birkaç rakibimiz çift sürüş motorlu sistemimizin gereksiz olduğunu söyleyerek, müşterilerimize ürünlerimizi kötülemekte ve kafalarını karıştırmaktadırlar.
Bu açıklamayı, ürünlerimizin dünyanın en iyi motor sistemine sahip merdiven asansörleri olduğunu kanıtlamak üzere yapıyoruz.
Biz hiç bir firmanın kendisini, sattığı ürünü, temsil ettiği markaları kötülemiyoruz. Mutlaka onlarda iyi markaları temsil etmekte ve satmaktadırlar. Burada sadece diğer markalara olan üstünlüğümüzü ve avantaj ve dejavantajlarımızı belirtiyoruz.
Öncelikle belirtmek isteriz ki; Handicare ürettiği asansör sistemlerinde en önce kullanıcının güvenliğini düşünmektedir. Ve bu düşünce ile arıza riski neredeyse sıfıra yakın bir sistem üretmişlerdir. Düşüncemiz ve çalışmalarımız, kullanıcının asla yarı yolda basamak üzerinde kalmamasını sağlamak ve arıza riskini en aza indirmek.
Farklarımız – Avantajlarımız
Handicare merdiven koltuk asansörümüz çift sürüş motoruna sahip tek markadır. Handicare dışında dünyadaki bütün merdiven asansör markaları ise tek sürüş motor sistemine sahiptir. Diğerleri taşıma kapasitesini bu tek motor ile sağlarlar. Yani taşıma kapasiteleri eğer 125 kg ise tek motorları ile bu kiloyu taşırlar. Tek motorlarının gücü en fazla 350 Watt gücündedir ve 1 adettir. Handicare ise 2 adet sürüş motoruna (ana motor sistemine) sahiptir ve her birisi max 350 Watt, toplamda max 700 Watt gücüne sahiptir. Bu, en yakın rakibinin 2 katı daha güçlü olduğunu kanıtlar.
Şimdi bazı rakiplerimizin yanlış bilgiler ile müşterilerimizi yanılttıklarının ve kandırdıklarını söylemlere cevaplarımız: (S: Söylemler – C: Cevaplarımız)
Öncelikle daha ince bir boru mu kolayca bükülebilir yoksa daha kalın bir boru mu? Ve 1 sayısı mı daha büyüktür, yoksa 2 sayısı mı? Lütfen cevapları aklınızda tutunuz.
S 1. Tek motor yeterlidir, çift motora gerek yoktur.
C1. Evet, tek motor yeterli olabilir ama daha iyisi varken neden bununla yetinelim ki? Örnek vermek gerekirse; 1500 motor araba ile aynı fiyata 3000 motor araba tercih etmeyelim ki; üstelik büyük motor gibi daha fazla yakıt yakmayan bir sistemi. Şöyle düşünün nasıl 1500 motor bir araba yokuş yukarı tırmanırken bayılır, oysa 3000 motor araba bayılmadan kolayca yukarı çıkabilir; işte bizim sistemimiz de asla bayılmadan, zorlanmadan yukarı çıkar. Özellikle bu sistemimiz, çok mertebeli merdivenler için tartışmasız en iyi sistemdir.
S2. Çift motor çift arıza demektir.
C2. Bizim motorlarımızın her birisi %50’şer randımanla çalışırlar ve %100’ü tamamlarlar. Böylece tek motorlu sistemler gibi daha çabuk yorulmaz, ısınmaz, aşınmaz, eskimez ve diğerlerinden en az 2 kat daha uzun ömürlü olurlar. Bu durumda çift motor mu daha fazla arıza demektir yoksa tek motor sistemler mi?
S3. Handicare çift motorlu ama birisi yedek motor, herkes gibi devamlı tek motor ile taşıma sağlıyorlar.
C3. Hayır, bu tamamı ile yalan. Handicare çift motor sistemi her zaman için senkronize çalışır. Yani yedek motor sistemi gibi değildir, her zaman ikisi birden senkronize şekilde çalışır. Normal şartlarda %50 randımanla çalıştıkları için gerektiğinde güçlerini artırabilecek olanakları vardır. Bu tek motorlu sistemlerde mümkün değildir.
S4. Tek motor sistemi de olsa çift motor sistemi de olsa aynı kapasiteyi taşıyorlar.
C4. Doğru, ama tek motor sistemi ile aynı kapasiteyi taşıyorlar, biz ise 2 motor ile yarım güçte çalışarak bunu sağlıyoruz. Dolayısı ile biz yorulmuyoruz, aşınmıyoruz, eskimiyoruz..!
S5. Tek motorlu sistem kapasitesinin üzerinde test ediliyor ve yeterli güce sahibiz.
C5. Bizim çift motorlu sistemimiz ise çok daha fazla oranda kapasitesinin üzerinde test ediliyor. 125 kg taşıma kapasitesine sahip çift motor sistemimiz test sonuçlarına göre 700 kg taşıma kapasitesine sahiptir. Ancak rayı ve bağlantı parçalarını, montaj yerini göz önüne alarak, Freecurve modellerimiz düz seyahatte 250 kg dan başlayarak açıya göre 125 kg’ma kadar taşıma kapasitesi sağlar. Yani diğerlerine göre çok daha fazla bir güvenlik toleransına sahiptir. Ayrıca çift motorlu ünitelerimiz fabrikada “175 kg” ile test edilmektedir.
S6. Çift motor sistemli olmalarından dolayı rayları bizden daha kalındır.
C6. Doğru, daha kuvvetli olduğumuz için daha kuvvetli ray sistemi kullanıyoruz. Daha ince boru mu çabuk bükülür daha kalın bir boru mu? Bizim ray kalınlığımız 76 mm’dir. Bu bazı markalardan 5 mm bazılarından 20 mm daha kalın demektir. Yani yarım cm veya 2 cm diğer özelliklerimiz yanında çok fazla önemli midir, bunu müşteri kıyaslamalıdır.
S7. Handicare rayları merdivende daha fazla yer kaplıyor.
C7. Raylarımız korkuluktan veya duvardan itibaren en fazla 17 ile 21 cm açıktan gider (rayın en dış noktası). Kimse basamakta korkuluğa 25 cm yakınlığa basmaz. Biz de bu basılmayan ölü alanları kullanıyoruz. Dolayısı ile merdiven kullananları etkileyecek genişlikte kesinlikle ray üretmiyoruz. Daha ince boru daha az yer kaplar (en fazla 3 cm olduğunu kabul edelim, bu size ne kadar çok şey kazandırır) ama daha çabuk bükülebilir.
S8. Peki Handicare bu kadar mı mükemmel bir ürüne sahip?
C8. Evet, mükemmel denecek bir ürün kalitesine sahip olsak da, bir yerde bir noktada avantajımız bulunmuyor. Motor sistemimizden dolayı en fazla 71 derece diklikte bir merdiveni çıkabilecek bir sistem üretebiliriz. Bazı rakiplerimiz ise bizden bir iki derece daha dik çıkabilirler. Tabii ki normal bir merdivenin 35 ile 40 derece olduğunu düşünürseniz bu ne kadar bir dezavantaj bilemiyoruz.
S9. Dar merdivenlerden geçebilecek sistemleri yok.!
C9. Hayır, var! 2017 yılından beri “Turn&Go” patentli sistemini üretiyoruz ve 60 cm genişliğindeki merdivenlerden kolayca geçebiliyoruz. Merdivenlerin genelde 80 cm ile 100 cm aralığında olduğunu düşünürsek, bu noktada da Handicare’in başarılı olduğu açık ve net.
S10. Daha büyük motorları olduğu için daha fazla güç tüketimleri var.
C11. Öncelikle teşekkür ederiz, daha büyük ve güçlü motorlarımız olduğu kabul ettiğiniz için. Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi sistemlerimiz akü ile çalışıyor ve aküler otomatik olarak şarj ediliyor. Tek motorlu sistemler tam kapasite kullandıkları aküleri bizim sistemimizde iki motor %50’şer kapasite ile kullanıyorlar yani diğer sistemler ile aynı gücü harcıyor ve dolduruyoruz. Dolayısı ile bu kesinlikle bir yalan.
S12. Tek motorlu sistemler “Bizde de çift motor var..!” diyorlar.
C12. Yalan. Şöyle ki; Handicare merdiven asansörü içinde çift sürüş motoru var bu diğerlerinde imkansız. Bahsettikleri 2. motor ise ya koltuk balans motoru ya koltuk katlama motoru. Halbuki o motorlardan zaten bizde de var. Yani bizde toplamda; 2 adet sürüş motoru, 1 adet balans ve seviye kontrol motoru, 1 adet koltuk dönüş motoru, 1 adet koltuk katlama motoru bulunuyor. Bazı motorlar müşteri talebine göre opsiyoneldir.
Sonuç olarak; daha güçlü, daha dayanıklı, arızasız bir merdiven asansörü: Handicare..!
Çift motor sistemi kesinlikle daha iyidir..!
Teşekkür ederiz.
Saygılarımızla Kamuya Duyurulur