Makale Konusu: 5 Yaygın Merdiven Asansörü Efsanesi

 

Efsane 1: Merdiven asansörleri duvara monte edilir ve bir yüklenici gerektirir.

Bir merdiven asansörü kurulurken duvara monte edileceğini yaygın bir yanlış anlamadır. Bunun yerine, merdiven asansörü, merdiven basamağının üzerine monte edilen ve merdivenin uzunluğu boyunca uzanan bir ray sistemi ile monte edilir. Yani duvara veya küpeşteye değil, zemine monte edilir.

Böylece herhangi bir inşaat işine de ihtiyaç kalmamış olur. Bazen koltukla çarpışmayı önlemek için pencere kenarını kırpmak gibi küçük bir adaptasyon yapılması gerekebilir, ancak bu durumlarda dahi değişiklikler çok küçük ve / veya göze çarpmayacak şekilde olur.

 

Efsane 2: Merdiven asansörleri kendi başlarına hareket etmeye başlar.

Bir merdiven asansörü kullanılmadığında, joystick veya uzaktan kumandayı kontrol eden bir kişi tarafından çalıştırılmadığı sürece herhangi bir şekilde hareket etmez. Bir kişi, asansörü hareket ettirmek için merdiven asansörü üzerinde fiziksel olarak oturmaya ihtiyaç duymazken (asansörle merdivenleri yukarıya ve aşağıya doğru hareket ettirmek için çok kullanışlı bir sistemdir!) merdiven asansörü uzaktan kumandaları ile çalıştırılabilir. Uzaktan kumanda ile katlar arasında merdiven asansörünü hareket ettirebilir veya kullanmadığınız süre boyunca şarj edilmesi için bir park noktasına gönderebilirsiniz.

 

Efsane 3: Merdiven asansörü bir engel ile karşılaşırsa durmaz.

Merdiven asansörü kullanırken herhangi bir tıkanıklık yaşamanız olasılığı düşük olsa da, merdiven asansörü kullanırken, asansör bir şeylere vurur veya dokunursanız, Handicare merdiven asansörü güvenlik sensörleri devreye girer ve böylece hemen bir acil durdurma etkinleştirilir. Bu güvenlik sistemi engel kaldırılıncaya kadar merdiven asansörü hareket yönünde hareket etmesini önleyecektir.

Bu özelliklere “Güvenlik Sensörleri” denir. Bir güvenlik sensörü etkinleştirildikten sonra, merdiven asansörü hareketini sağlamak için engelin ters yönünde götürülmelidir.

 

Efsane 4: Elektrik kesildiğinde merdiven asansörü çalışmayı durdurur.

Popüler inancın aksine, merdiven asansörleri evinizdeki elektriğe bağlı değildir, bunun yerine DC akü ile çalışır. Ancak şarj olması için elektriğe ihtiyaç vardır ve duraklarda otomatik olarak şarj olur. Bir elektrik kesintisi durumunda aküler kendinde depolanan gücü kullandıkları için merdiven asansörü yukarı ve aşağı hareket edebileceklerdir. Modele ve akünün ömrüne göre birkaç seferden 15 sefere kadar sistem çalışacaktır.

Bu aküler tipik olarak, merdiven basamaklarında birden fazla yolculuk için yeterli güç tutarlar: tam yolculuk sayısı, merdivenin türüne (düz veya kavisli) ve merdiveninizin uzunluğuna ve akülerin amperine bağlıdır. Merdiven asansörü bir park noktasında bırakıldığında aküler şarj olur. Bazı tip merdiven asansörleri, rayın her noktasında şarj edecektir. Bu özelliğe ‘Sürekli Şarj’ denir. Bu özellik Handicare Simplicity modelimizde mevcuttur ve Simplicity model asansörümüz Türkiye’de en fazla satılan merdiven asansör modelidir.

 

Efsane 5: Merdiven asansörlerinde bulunan akülerin düzenli olarak değiştirilmesi gerekir.

DC ile güçlendirilmiş merdiven asansörleri, yaygın olarak, merdiveni yukarı ve aşağı kolayca hareket edebilmesi için yeterli güç sağlayan iki dayanıklı ve ağır şarj edilebilir aküler içerir. Yukarıda belirtildiği gibi, merdiven asansörü kullanılmadığında, merdiven asansörü rayı boyunca bulunan bir şarj noktasında bırakılırsa, akü şarj olur ve dolar. Bu sebeple akülerin doğru ve düzenli kullanılması ve doğru şarj edilmesi durumunda, aküleri değiştirmeniz uzun zaman gerekmeyecektir.

Merdiven Asansörü Efsanesi için 5 yaygın konudan bahsettik. Yanlış bilinen konuları sizlere bildirmeye devam edeceğiz.

LiftArt Merdiven Asansörleri – Müşteri Bilgilendirmeleri